Thais koken

Home > Thais Koken en de Thaise keuken > Thais koken

Authentiek, vers, lekker en gezond!

In de authentieke gerechten worden steeds verse ingrediënten gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de Thaise keuken naast lekker ook gezond is.

Thais koken, te ingewikkeld? Écht niet!

Vele mensen denken dat Thais koken ingewikkeld is. Met wat basiskennis, informatie over de ingrediënten en het keukengereedschap tovert u snel heerlijke Thaise gerechten op tafel.

Pittig, zoet, zuur & zout

Thais koken, dat is de perfecte balans zoeken tussen pittig, zoet, zuur, zout en (optioneel) bitter. Al deze smaken moeten in elke Thaise maaltijd met elkaar in balans zijn. Dus moet je tijdens het koken proeven, proeven en nog eens proeven. Heerlijk!

Hoe kun je het beste beginnen om Thais te leren koken?

Wat is de beste manier om te beginnen om Thais te leren koken? Hoe kun je zo goed mogelijk en zo lekker mogelijk leren Thais koken? Dit is een vraag die we van vele mensen krijgen. Daarom hier onze aanbevelingen.

Aanbevelingen

1. Neem eerst rustig de tijd om ons e-book Thais Koken te lezen. Niet in één ruk van begin tot einde, maar lees regelmatig een of meerdere hoofdstukken. Als je het e-book helemaal gelezen hebt, dan heb je meer kennis en begrip over de Thaise keuken en Thais koken.

2. Daarna begin je best met 1 gerecht te maken, niet een volledig menu. Als je begint met een volledig menu van verschillende gerechten te maken, dan zul je merken dat je ervaring waarschijnlijk nog tekort schiet om dat succesvol te laten slagen. Daarom, bereid de eerste malen telkens 1 gerecht. Zo krijg je ervaring en zelfvertrouwen. Thaise soepen zijn ideaal om mee te beginnen. Maak bijvoorbeeld volgend weekend kippensoep met kokosmelk en citroengras (Tom Kha Gai), het weekend daarna Soep met gevulde pasta (Kieuw Nam) en het weekend daarna pikant-zure garnalensoep (Tom Yam Kung).

3. Nadat je deze drie soepen hebt gemaakt begin je de volgende kookbeurt met het maken van enkele voorgerechtjes of enkele bijgerechten. De volgende malen probeer je enkele vleesgerechten of gevogeltegerechten uit. Later kan je beginnen met het bereiden van visgerechten of gerechten met zeevruchten. Op deze manier, van eenvoudige soepen en voorgerechtjes naar meer ingewikkelde gerechten, bouw je je ervaring op en wordt het Thais koken ook steeds makkelijker. Dan ben je klaar om je te wagen aan een volledig menu.

Hoe stel je een ‘goed’ Thais menu samen?

Met een ‘goed’ Thais menu bedoelen we een menu dat evenwichtig is samengesteld. Evenwichtig wat betreft de smaken (zuur, zoet, zout en pittig) en evenwichtig wat betreft de bestanddelen (kip, rundsvlees, varkensvlees, vis, …) van de gerechten.

Door een evenwichtig menu samen te stellen houden de smaken en de bestanddelen elkaar in balans, versterken de gerechten elkaar en komt er ook afwisseling in de maaltijd. En maak je van jouw Thaise maaltijd een succes!

Een voorbeeld

Menu 1 (een niet zo goed menu)

 • kippensatés als voorgerecht
 • kippensoep met citroengras
 • kipcurry (niet pittig)
 • gestoomde groenten met kip
 • gebakken kip
 • nagerecht naar keuze

lIn dit menu zijn de gerechten voornamelijk zoet van smaak, de smaken zuur, zout en pittig ontbreken. Ook zijn alle gerechten bereid met kip wat dit menu eentonig maakt. Ondanks dat alle gerechten apart best lekker zijn zal je met een menu als dit niet veel waardering krijgen voor je kookkunst.

Menu 2 (een ‘goed’ menu)

 • gefrituurde garnalen als voorgerecht
 • kippensoep met citroengras
 • pittige rundsvleescurry
 • zoetzure groenten met tofoe
 • gebakken vis
 • nagerecht naar keuze

In dit menu zijn de smaken (zoet, zuur, zout en pittig) en de bestanddelen (kip, rundsvlees en vis) evenwichtig aanwezig. Met een menu zoals dit zul je veel waardering krijgen voor je kookkunst.

Rijst in kokosnoot

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais KokenInteressant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.