Reisadvies Thailand

Home > Thailand Info & Reistips > Reisadvies Thailand

Actualiteiten

Voor de actuele situatie in Thailand in verband met de politieke situatie en onveilige gebieden in Thailand kan je de websites raadplegen van de Belgische en Nederlandse overheid:

– Rijksoverheid Nederland:
reisadvies voor Thailand

– Belgisch Ministerie van Buitenlandse Zaken:
reisadvies voor Thailand

Onveilige gebieden

Zeker te vermijden: de vier zuidelijke provincies Yala, Narathiwat, Pattani en Songkhla. In deze provincies die grenzen aan Maleisië zijn er vrijwel dagelijks aanslagen en vallen er onschuldige slachtoffers.

Criminaliteit en persoonlijke veiligheid

Thailand is een veilig land en men kan overal veilig rondreizen.
Je dient echter wel de gewone normale voorzichtigheid aan de dag te leggen voor zakkenrollers op drukke plaatsen zoals treinstations, op bussen, markten, enz.

Oppassen voor al te vriendelijke lokale mensen die je gratis of goedkoop willen rondleiden. Hun doel is je te brengen naar winkels (meestal juwelenzaken en kleermakers) waar je vaak veel te veel betaald voor slechte kwaliteit (of namaak) juwelen of kleren.

Indien je slachtoffer word van criminaliteit kan je contact opnemen met de Toeristenpolitie op het telefoonnummer 1155 en/of jouw ambassade.

Uitgaan en Nachtleven

Pas op in uitgaansbuurten zoals Patpong, Soi Cowboy en Khao San Road dat men ongemerkt een slaapmiddel in je drankje word gedaan. Enkele uren later wordt je wakker en zijn je geld en waardevolle spullen verdwenen. Haal zelf je drankjes aan de bar, en als het kan in een gesloten flesje of blikje dat je zelf open doet. Zo kun je een verdoving voorkomen.

Pas op voor ‘gratis’ sex shows. Na de korte show, die meestal niet veel voorstelt, volgt een peperdure rekening. Weigert men te betalen, dan wordt men omringd door enkele zware jongens die geweld niet schuwen en rest er niets anders op dan te betalen.

Stormen en overstromingen

Zware stormen en overstromingen kunnen zonder waarschuwing voorkomen, vooral tijdens het regenseizoen (van mei tot oktober), echter soms ook buiten deze periode. Je kan de actuele weerberichten vinden op de website van het Thai Meteorological Department of op de websites van de Engelstalige kranten Bangkok Post en The Nation. Zie ook beste reistijd voor Thailand en het klimaat van Thailand.

Verkeer – bromfietsen en motoren

In Thailand gebeuren er vele ongelukken, vaak met dodelijke afloop. Het zelf besturen van bromfietsen en motoren wordt ten zeerste afgeraden. Ook het gebruik maken van brommertaxi’s is niet aan te raden. Bromfietsen en motoren zijn (meestal) niet verzekerd.

Het huren van jetski’s en scooters

Het huren van jetski’s, scooters en motoren wordt ten zeerste afgeraden. Er komt veel bedrog voor, de verhuurder beweert na afloop dat er schade is gemaakt. Zonder betaling van vaak absurd hoge bedragen wordt het paspoort of rijbewijs, dat als onderpand werd ingenomen, niet teruggegeven. Ook worden er bromfietsen verhuurd die dezelfde dag gestolen worden door een handlanger van de verhuurder, waarna de huurder gedwongen wordt om de nieuwprijs te betalen als vergoeding.

Visum en paspoort

Informatie over visum, paspoort en de adressen van de Belgische en Nederlandse ambassade in Bangkok kun je vinden op de pagina Visum en Paspoort.

Wij wensen je alvast een veilige reis in Thailand!

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais KokenInteressant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.