Markten in Bangkok

Home > Thailand Info & Reistips > Markten in Bangkok

Een waar feest voor de zintuigen!

Naast de boeddhistische tempels, de lokale cultuur en het Thaise eten zijn de markten één van de boeiendste bezichtigingen van Bangkok.
In Bangkok zijn er vele  interessante markten waar je ogen en oren te kort komt om alles te zien. Wat betreft eten, groenten en fruit zijn de volgende markten de meest interessante en na meer dan 10 jaar gewoond te hebben in Bangkok onze favorieten.

Pak Khlong Talad

Dit is een groothandelsmarkt van groenten en fruit. Vroeger was er hier ook een gedeelte waar bloemen verkocht werden, de bloemenafdeling is echter verhuisd naar een andere locatie in Bangkok. De Pak Khlong Talad markt is gelegen naast de Chao Phraya rivier. ’s Morgens vroeg vanaf 3 uur een bedrijvigheid van jewelste. Ga ’s morgens heel vroeg of ga in de late avond. Overdag is de markt tamelijk rustig.
Best te bereiken per taxi of per rivier express boot vanaf de Tha Rajinee pier (N7) of de Tha Saphan Phut/Memorial Bridge pier (N6).
Dagelijks open.

Bangkok markt

Bangkok markt

Bangkok markt

Bangkok markt

Bangkok markt

Chinatown

De straten in Chinatown met groeten, fruit, allerlei etenswaren en eetkraampjes zijn een feest voor de zintuigen. In Chinatown zie je dingen die je nergens anders ziet in Bangkok. Maak zeker een wandeling door Trok Itsara nuphap, het straatje met groeten en allerlei (Chinese) etenswaren. Het is zeer de moeite waard en een drukte van jewelste. Pas wel op voor zakkenrollers en hou je portemonnee en je tasje/rugzak aan de voorkant van je lichaam.
Dagelijks open (alleen gesloten met Chinees nieuwjaar).
Te bereiken vanaf het Hua Lamphong treinstation/metrostation, het straatje met groenten en etenswaren is ongeveer 15 minuten wandelen vanaf het station.

Bangkok markt

Bangkok markt

Bangkok markt

Or Tor Kor Food Market, de 4de beste versmarkt ter wereld

De beste versmarkt van Thailand en in 2017 volgens CNN Travel de 4de beste ter wereld, na de La Boqueria markt van Barcelona, de Tsukiji Fish Market van Tokyo en de Union Square Farmer’s Market van New York. De Or Tor Kor markt heeft de beste producten van heel Thailand; mooi vers fruit en hele verse groeten, vlees en seafood. Ook snacks en Thaise desserts. Hier vindt je de beste ingrediënten om een Thaise maaltijd te maken. Het is een genot voor liefhebbers van de Thaise keuken om hier rond te wandelen. Naast de Chatuchak markt.
Te bereiken met de MRT metro: station: Kamphaeng Phet station, neem hier exit/uitgang nummer drie en je bent bij de markt. Elke dag open van 06.00 tot 20.00 uur.

Bangkok markt

Bangkok markt

Bangkok markt

Chatuchak Weekend Market

De ‘moeder’ van alle markten. Ongelooflijk groot en ongelooflijk aanbod. Meer dan 8.000 stalletjes en elk weekend ongeveer 200.000 bezoekers. Ook vele mooie handproducten die prachtige souvenirs zijn.
Elke zaterdag en zondag van 09.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 18.00 tot 24.00 uur. Ga vroeg, wees de drukte en de warmte voor en voorzie minstens een halve dag om te genieten van deze levendige markt.
Te bereiken met de BTS Skytrain: station: Mo Chit of met de MRT Metro: station: Chatuchak Park.

Bangkok markt

Bangkok markt

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais KokenInteressant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.