Het Cabbages & Condoms Restaurant in Bangkok

Home > Thailand Info & Reistips > Het Cabbages & Condoms Restaurant in Bangkok

Heerlijk Thais eten voor een goed doel!

Het is niet altijd eenvoudig om een goed restaurant uit te zoeken bij een eerste bezoek aan Bangkok. Een echte aanrader om kennis te maken met lekker en authentiek Thais eten en tegelijkertijd ook iets goeds te doen ligt verborgen in een van de vele zijstraten van Bangkok. Het restaurant heeft een opvallende en opmerkelijke naam: Cabbages & Condoms.

Het restaurant is gestart door een Thaise legende, Meechai Viravaidya. Hij is een voormalig politicus en filantroop die besloot om maatschappelijke vraagstukken als seksuele gezondheid , duurzaamheid en anti-corruptie aan te pakken. Meechai vroeg aandacht voor deze ernstige problemen vaak op een ludieke wijze.

Cabbages & Condoms plaatst regelmatig mannequins versierd met condooms buiten zijn restaurants om HIV en AIDS bewustzijn te bevorderen. Het klinkt raar om dit te zeggen. Het klinkt eigenlijk een beetje vies. Maar vrees niet, want dit is een restaurant dat overheerlijk eten aanbiedt terwijl het tegelijkertijd gezinsplanning promoot en alle opbrengsten dienen om het werk van de PDA te ondersteunen.
Het motto van het restaurant is “our food won’t make you pregnant” – een van de meest ongewone slogans die je zult zien in Bangkok.

Cabbages and Condoms restaurant in Bangkok

Cabbages and Condoms restaurant in Bangkok

Op het menu staan traditionele gerechten uit de Thaise keuken dus voor iedereen genoeg keuze en je kunt gerust zijn dat je lekker zult eten.
Er is ook een handicraft winkel met producten van dorpelingen uit de armste regio’s van Thailand.

Cabbages and Condoms restaurant in Bangkok

Cabbages and Condoms restaurant in Bangkok

De PDA (Population and Community Development Association) werd opgericht in 1974. Het is een van Thailand’s meest gevestigde en diverse niet-gouvernementele organisaties. De organisatie werkt vanuit Bangkok, 16 regionale ontwikkelingscentra en vestigingen in landelijk Thailand. De PDA’s programma’s zijn gebaseerd op de overtuiging dat de lokale bevolking het best geschikt is om vorm te geven aan en het in stand houden van hun eigen ontwikkeling. De PDA was een pionier in grassroots groei gekenmerkt door een grote betrokkenheid van de dorpelingen, niet alleen als begunstigden maar ook als planners, managers en leiders.

De PDA was eerst actief in het promoten van familieplanning. Tegenwoordig organiseert het campagnes ter preventie van AIDS en geeft het cursussen seksuele voorlichting.

Cabbages and Condoms restaurant in Bangkok

Cabbages and Condoms restaurant in Bangkok

Cabbages & Condoms is elke dag open van 11 uur voormiddag tot 10 uur ’s avonds. Het restaurant is gesitueerd in Sukhumvit 12, op vijf minuten wandelen vanaf Sukhumvit Road en op wandelafstand van het Asok Skytrain Station en de Sukhumvit MRT (metro). Je kunt zowel binnen als buiten zitten. Het is er meestal druk, reserveren is echter normaal gezien niet nodig.

Ga eens eten bij Cabbages & Condoms en maak kennis met dit bijzondere restaurant in Bangkok en geniet van overheerlijk en authentiek Thais eten!

Veel plezier en eet smakelijk!

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais KokenInteressant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.