Gefrituurde Viskoekjes

Home > Thaise Recepten > Voorgerechten & Snacks > Gefrituurde Viskoekjes

Een klassieker in Thailand van het streetfood. Een heerlijke Thaise snack!

Tod Man Pla
ทอดมันปลา

In het Thais betekend ‘Tod Man’ gefrituurd en ‘Pla’ betekend vis. In Thailand gebruikt men Pla Grai (Clown featherback fish) voor deze viskoekjes. Deze vis kan je echter bijna nergens vers vinden hier, gebruik daarom basa vis, kabeljauw, makreel of zalm.

voor 20 stuks
45 min. bereiding

Ingrediënten

  • 1 stuk komkommer (ongeveer 5 cm)
  • 1 sjalotje
  • 1 takje koriandergroen
  • 6 el zoete chilisaus (uit een fles)
  • 120 g sperziebonen
  • 10 kleine kaffirlimoenblaadjes
  • 1 tl zout
  • 350 g vette visfilet
  • 2 el rode kerriepasta (kant-en-klaar)
  • olie, om in te frituren

Bereiding

1 Was de koriander, hak het steeltje fijn en de blaadjes grof. Schil de komkommer en het sjalotje en snijd ze in stukjes. Roer alles door de zoete chillsaus en doe de dip in een schaaltje.

2 Was de sperziebonen en snijd ze in dunne plakjes. Was de limoenblaadjes, rol ze op en snijd ze in heel dunne reepjes. Neem een grote schaal en doe er 4 eetlepels koud water in. Los het zout hierin op. Spoel de vis af met koud water, dep hem droog en hak hem heel fijn. Doe de vis samen met de kerriepasta in de schaal met opgelost zout. Meng er dan de sperziebonen en limoenblaadjes door. Maak je handen vochtig en maak van dit mengsel 20 balletjes en druk die plat.

3 Doe een ruime hoeveelheid olie in een wok (of in een koekenpan). Verhit de olie en frituur de koekjes daarin in porties. Laat ze in ongeveer 3 minuten goudbruin worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm met de dip.

Smakelijk !

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais Koken



Interessant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.



Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.