Krokante garnalen

Home > Thaise Recepten > Voorgerechten & Snacks > Krokante garnalen

Een heerlijk voorgerecht voor fijnproevers.

Kung krub
กุ้งกรอบ

Met fruitig-zoete tamarindesaus is dit voorgerecht een waar feest voor liefhebbers van garnalen!

voor 4 personen
40 min. bereiding

Ingrediënten

  • 25 g geperste tamarinde
  • 50 g Thaise sjalotjes
  • 20 middelgrote rauwe garnalen (met kop, niet gepeld, ca. 500 g)
  • 3 el bloem
  • olie, om in te frituren
  • 2 el palmsuiker
  • 2 el vissaus

Bereiding

1 Week de tamarinde in 100 ml water. Pel de sjalotjes en snijd ze in dunne reepjes. Pel de garnalen vanaf de buik zo dat de kop en staart behouden blijven. Snijd ze in de lengte open en verwijder het darmkanaal. Spoel de garnalen af met koud water en dep ze droog. Steek dan het uiteinde van de staart door de buikopening, zodat er lussen ontstaan. Wentel ze door de bloem en klop het overtollige eraf.

2 Doe de olie in een wok en verhit deze. Doe de garnalen in porties in de wok en frituur ze in ongeveer 2 minuten tot ze goudbruin zijn. Neem de garnalen uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier.

3 Nu ga je de tamarindesaus maken. Giet de olie weg, maar laat ongeveer 2 eetlepels olie in de wok. Verhit de wok opnieuw, bak de sjalotjes hierin in ongeveer 2 à 3 minuten tot ze goudbruin zijn en schuif ze dan naar de rand van de wok. Kneed de tamarinde goed door en werk het sap door een fijne zeef in de wok. Doe de suiker en vissaus erbij en al roerend in 2 à 3 minuten laten inkoken tot het mengsel een romig geheel is. Roer dan de sjalotjes erdoor. Serveer de saus met de garnalen.

Smakelijk !

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais Koken



Interessant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.



Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.