Panang Curry

Home > Thaise Recepten > Vlees & Gevogelte > Panang Curry

Panang Curry

พะแนงหมู

voor 4 personen
25 min. bereiding

Ingrediënten

  • 1 blik of pak kokosmelk (4 dl)
  • 3 tl panang currypasta (kant-en-klaar gekocht of zelfgemaakt)
  • optioneel: 2 el geroosterde pindanoten
  • 1 kop mini Thaise aubergines zo groot als een erwt
  • 1 tl suiker
  • 400 g varkensfilet, zonder vetrandje en in dunne reepjes gesneden
  • 1 el Thaisse vissaus
  • 2 kaffir-limoenblaadjes, in stukjes
  • 1 verse rode peper, zonder zaadjes, in stukjes
thai panang curry
thai panang curry
thai panang curry

Bereiding

1 Doe de panang currypasta in een pan met een beetje plantaardige olie. Gedurende 2-3 minuten sauteren. Voeg er eventueel ook de geroosterde pindanoten aan toe (In de meeste kant-en-klare pakjes curypasta zitten er geen pindanoten).

2 Voeg het varkensvlees toe, roer gedurende enkele minuten.

3 Voeg de kokosmelk toe, goed roeren. Voeg daarna de vissaus en de suiker toe.

4 Voeg daarna de aubergines toe, dan de rode peper en de kaffir-limoenblaadjes.

5 Schep uit in een diep bord. Serveer met warme jasmijnrijst.


Smakelijk!

thai panang curry
thai panang curry
thai panang curry

Nota
De meeste recepten voor panang curry verhitten meestal eerst de kokosmelk, en voegen er daarna het varkensvlees aan toe. Wij doen het omgekeerd; eerst het varkensvlees en daarna voegen we er de kokosmelk aan toe.

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais Koken



Interessant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.



Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.