Kokossoep met garnalen (Tom Kha Kung)

Home > Thaise Recepten > Soepen > Kokossoep met garnalen (Tom Kha Kung)

Tom Kha Kung

ต้มข่ากุ้ง

voor 4 personen
20 min. bereiding

Ingrediënten

  • 12 rauwe garnalen (zonder kop, schoongemaakt en gepeld, ca. 200g)
  • 2 stengels citroengras
  • 1 stuk verse laos (ca. 5 cm)
  • 4-8 kleine groene chilipepers
  • 1 kop shitake paddestoelen (gesneden) of straw mushrooms (100 g)
  • 4 kaffirlimoenblaadjes
  • 8-10 kersttomaatjes
  • 1 blik kokosmelk (400 ml) of beter uit een pak (Aroy-D)
  • 2-3 el vissaus
  • 3 el limoensap

Bereiding

1 Snijd de garnalen in de lengte op de rug en verwijder het darmkanaal. Spoel ze af met koud water en dep ze droog.

2 Verwijder de buitenste harde bladeren van het citroengras en snijd het onderste zachte gedeelte schuin in dunne plakjes.

3 Was de laos, chilipepers, limoenblaadjes en kersttomaatjes. Snijd de laos in dunne plakjes. Sla de chilipepers plat. Scheur de limoenblaadjes aan de rand meerdere keren in. Snijd de tomaatjes doormidden.

4 Breng de kokosmelk en 400 ml water aan de kook in een pan. Voeg het citroengras, de laos en de paddestoelen toe en laat dit op een gemiddelde temperatuur zonder deksel 2 minuutjes zacht koken.

5 Voeg de garnalen toe en laat deze 2 minuten meekoken. Roer de tomaten, limoenblaadjes en chilipepers erdoor.

Haal de pan van het vuur en kruid de soep met vissaus en limoensap.

Smakelijk!

Serveertip
Strooi over de Tom Kha Kung nog een paar verse korianderblaadjes.

Info

Limoengras, limoenblaadjes en Thaise gember (Laos wortel) NIET opeten aub, deze dienen alleen voor de smaak!

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais Koken



Interessant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.



Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.