Kippensoep met kokosmelk en citroengras (Tom Kha Gai)

Home > Thaise Recepten > Soepen > Kippensoep met kokosmelk en citroengras (Tom Kha Gai)

Tom Kha Gai

ต้มข่าไก่

voor 4-6 personen
25 min. bereiding

Ingrediënten

  • 4 stengels citroengras, zonder wortels
  • 4,75 dl kippenbouillon
  • 
2 blikjes ( à 400 ml) kokosmelk of uit een pak (Aroy-D)
  • 10 zwarte peperkorrels, gekneusd
  • 10 kaffir limoenblaadjes, in stukjes (bai makrut ใบมะกรูด)
  • stukje verse Laos wortel (galanga) van 2,5 cm, geschild en in dunne plakjes (kha ข่า)
  • 300 g kipfilet, in dunne reepjes
  • 2 tomaten (gesneden in grote stukken)
  • 120 g champignons, grote exemplaren in twee gesneden (oyster mushrooms) (hed fang เห็ดฟาง)
  • 50 g babymaiskolven, overlangs in vieren gesneden
  • 3 el Thaise vissaus
  • 4 el vers limoensap
 (manao มะนาว)

voor de garnering: vers gehakte kleine rode of groene chilipepers (1-3), lente-uitjes en blaadjes koriander

Thaise soep Tom Kha Gai

Bereiding

1 Van de stengels citroengras snij je de onderste 5 cm af en hak dit fijn. Het resterende deel van de stengels kneus je. Breng de kokosmelk en de bouillon aan de kook op een matig vuur. ZACHTJES ROEREN EN STEEDS IN DEZELFDE RICHTING! ANDERS GAAT DE KOKOSMELK KLONTEREN OF STREMMEN/STOLLEN. Voeg het gehakte en gekneusde citroengras, de peperkorrels, de Laos wortel (galanga) en de helft van de kaffirlimoenblaadjes toe en kook alles gedurende 10 minuten op een laag vuur.

2 Verwarm de soep op een laag vuur en voeg de kip, mais en champignons toe. Gedurende 5 tot 7 minuten de soep zachtjes laten koken totdat de kip gaar is. Voeg de tomaten toe. Af en toe voorzichtig roeren.

3 Limoensap, vissaus en de rest van de kaffirlimoenblaadjes erdoor roeren.

4 Zet het vuur uit.

5 Schep de soep in (voorverwarmde) kommen, garneer met koriander, chilipepers en lente-uitjes en dien op.

Smakelijk!

Thaise soep Tom Kha Gai

Info

Limoengras, limoenblaadjes en Thaise gember (Laos wortel) NIET opeten aub, deze dienen alleen voor de smaak!

Tom Kha Gai heldere versie, zonder kokosmelk

Ben je allergisch voor kokosmelk of hou je niet zo van kokosmelk? Dan kan je deze soep maken in een heldere versie zonder kokosmelk. Vervang de kokosmelk dan door water.

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais Koken



Interessant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.



Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.