Citroengrassoep met kip (Tom Yam Gai)

Home > Thaise Recepten > Soepen > Citroengrassoep met kip (Tom Yam Gai)

Tom Yam Gai

ต้มยำไก่

voor 4 personen
20 min. bereiding

Ingrediënten

  • 250 g kipfilet
  • 200 g kleine champignons
  • 2 stengels citroengras
  • 1 stuk verse laos (galangal, Thaise gember), ongeveer 8 cm lang
  • 8 kaffirlimoenblaadjes
  • 3-6 kleine rode chilipepers
  • 4 el Thaise vissaus
  • 4 el limoensap

Bereiding

1 Spoel het kipfilet af met koud water, dep het droog en snij het in dunne reepjes. Maak de champignons schoon en snij ze doormidden . Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en snij het onderste gedeelte schuin in plakjes. Was de laos en snij hem in plakjes. Was de kaffirlimoenblaadjes en scheur de randen meerdere keren in. Was de rode chilipepers en sla ze plat.

2 Breng 1 liter water aan de kook in een pan. Voeg het citroengras, de laos en de kaffirlimoenblaadjes toe aan de pan en laat alles 3 minuten koken. Voeg dan het kipfilet, de champignons en de vissaus toe. Breng alles weer aan de kook en laat het 3 minuten garen. Roer dan de chilipepers en het limoensap erdoor.

Smakelijk!

Info

Citroengras, limoenblaadjes en Thaise gember (Laos wortel) NIET opeten aub, deze dienen alleen voor de smaak!

Vegetarische versie

In plaats van vlees kun je oesterzwammen gebruiken. 1 minuut voordat die klaar zijn meng je een handvol spinazieblaadjes door de soep.

De juiste smaak

Als de soep klaar is, dan proeven: indien nodig voeg meer limoensap en vissaus toe totdat de smaak goed is.
Als de soep niet zout of smaakvol genoeg is kun je een theelepel extra vissaus of soja saus toevoegen. Als de soep te zuur is moet je meer suiker toevoegen.

Romige versie – Tom Yam Gai Nam Khon

Je kan deze soep ook in een romige versie maken, hiervoor heb je nog nodig:

  • 3 theeepels Thai roasted chili sauce (nam prik pao น้ำพริกเผา)
  • 10 eetlepels Carnation melk, (nom kream tiam นมครีมเทียม)

Bereiding:

1 en 2 idem zoals in normale versie

3 Voeg 3 eetlepels Thai roasted chile sauce (nam prik pao น้ำพริกเผา) in de soep en roer het erin.
Voeg ongeveer 10 eetlepels koffiemelk toe (nom kream tiam นมครีมเทียม). Alles mengen en laat de soep warm worden gedurende ongeveer 1 minuut.

Dan proeven: indien nodig voeg meer limoensap en vissaus toe totdat de smaak goed is.
Als de soep niet zout of smaakvol genoeg is kun je een theelepel extra vissaus of soja saus toevoegen. Als deze te zuur is moet je meer suiker toevoegen.

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais Koken



Interessant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.



Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.