Geroosterd rijstpoeder

Home > Thaise Recepten > Basisrecepten > Geroosterd rijstpoeder

Geroosterd rijstpoeder

Khao khua

ข้าวคั่ว

Geroosterd rijstpoeder is een ingrediënt dat in verschillende thaise gerechten word gebruikt. Je kunt het kant-en-klaar kopen, het is echter heel makkelijk zelf te maken!
15 min. bereiding

Ingrediënten

  • 2 eetlepels ongekookte witte kleefrijst

Bereiding

1 Doe de rijst in een droge braadpan en rooster, onder voortdurend roeren, op een hoog vuur tot de rijst een diepbruine gouden kleur heeft. Haal dan onmiddellijk van het vuur en breng over in een vijzel.

2 Stamp met de stamper en vermaal alles tot het fijn is. Stamp eerst op en neer, daarna in een cirkelvormige beweging.

geroosterd rijstpoeder

Opmerkingen
Als je geen kleefrijst hebt kun je jasmijnrijst gebruiken. Dit geeft echter een iets andere smaak. Gebruik liefst kleefrijst voor een authentieke smaak.

In plaats van een vijzel en stamper kun je ook een koffiemolen gebruiiken. Let echter op dat je niet te veel maalt, het mag niet op meel lijken, het moet nog steeds een beetje korrelig zijn.

Je kan een grotere hoeveelheid maken en bewaren voor later gebruik. Geroosterde rijstpoeder kan tot 2 maanden worden bewaard in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur. In de diepvries kun je het 6 tot 12 maanden bewaren.

je kunt kruiden zoals citroengras, kaffir limoenblad en chili toevoegen voor een geuriger resultaat.

geroosterd rijstpoeder

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais Koken



Interessant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.



Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.