Geroosterd chilipoeder

Home > Thaise Recepten > Basisrecepten > Geroosterd chilipoeder

Geroosterd chilipoeder – Prik bon

พริกป่น

Geroosterd chilpoeder is een van de onmisbarde dingen in de Thaise keuken en zie je in elk Thais restaurant op tafel staan.

Geroosterd chilpoeder kan je heel makkelijk zelf maken. Je kan dit doen in een pan (of wok) op het vuur of in een oven. Beide methoden zijn goed. Bij de pan methode zijn de pepers niet overal evenveel geroosterd, sommige stukjes zijn meer geroosterd dan andere, daar waar ze in aanraking kwamen met de pan. Dit geeft een iets andere smaak aan het poeder. Bij de ovenmethode zijn de pepers meer gelijkmatig geroosterd. We gebruiken hier de ovenmethode.

Ingrediënten

  • 1 kop gedroogde rode Thaise chilipepers
  • 1 of 2 kaffir limoenblaadjes (optioneel)
gedroogde chilipepers

Bereiding

1 Leg de chilis in een enkele laag in een bakplaat. Rooster de Thaise gedroogde pepers in een voorverwarmede oven van 180°C gedurende 5-7 minuten of tot ze donker worden en rokerig ruiken.
Je kunt ook 1-2 kaffirlimoenblaadjes toevoegen en deze samen met de pepers roosteren.

2 Laat afkoelen. Verwijder dan de stengels en zaadjes.

3 Doe alles in een vijzel en stamp fijn. Eventueel kun je een koffiemolen gebruiken.

4 Doe het chilipoeder in een luchtdichte doos. Het blijft minstens 1 week goed.

Opmerkingen

Als je het niet vaak gebruikt, bewaar het dan in de koelkast of de vriezer om de versheid te verlengen en schimmel te voorkomen.

Gratis E-book Thais Koken

Voorkom teleurstellingen door niet dezelfde fouten te maken als 70% van de mensen ...

Vul je voornaam en e-mail adres in en download het e-book.

Je emailadres is veilig. Geen spam, dat beloven wij.

E-book Thais Koken



Interessant artikel? Deel op Social Media en/of Plaats een Reactie.



Plaats een reactie

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd.